CORONA VIRUS

CORONA MAATREGELEN

In verband met de corona-uitbraak in Nederland moeten wij zoveel mogelijk verdere verspreiding van het virus voorkomen en vooral kwetsbare mensen in onze praktijk beschermen.

Ook moeten wij onszelf (het team) zo goed mogelijk beschermen tegen besmetting, zodat de zorg niet in het geding komt. Dat doen wij door afstand te houden, mondkapjes te dragen (indien nodig) en minder personeel bloot te stellen aan patiëntcontacten.

Daarom hebben wij de onderstaande maatregelen voor onze praktijk getroffen:

  • BIJ AL UW KLACHTEN, KOM NIET SPONTAAN NAAR DE PRAKTIJK, MAAR BEL EERST OM TE OVERLEGGEN! 
  • bel alleen als u medische hulp nodig heeft
  • niet-spoedeisende medische vragen en problemen worden zo mogelijk telefonisch behandeld en anders uitgesteld
  • geplande controles voor chronische ziekten bij Kittie (POH)  worden uitgesteld
  • controle-bloedonderzoek wordt uitgesteld
  • locatie Wieringerwaard wordt wel door een assistente bemand, maar er worden ip geen verrichtingen (zoals oren uitspuiten etc) verricht. Alleen op woensdagochtend is er een dokter in het pand, voor spoedeisende afspraken met mensen die echt niet naar Barsingerhorn kunnen komen.
  • het is nu niet mogelijk om via het patientenportaal zelf afspraken te maken via internet.

Heeft u algemene vragen over het coronavirus? Neemt u dan contact op met het publieksnummer van het RIVM (0800) 13 51 of kijk op thuisarts.nl 

Heeft u (milde) verkoudheidsklachten, niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of verhoging tot 38 graden: blijf thuis en beperk sociale contacten!

Geef geen hand en was uw handen met zeep na elk contact. Houdt 1,5 mt afstand van elkaar!  Ook als iemand geen ziekteverschijnselen heeft, kan hij toch besmet zijn en het virus doorgeven!

Heeft u mondkapjes over, die u zelf niet nodig heeft? Wij zijn u erg dankbaar als u ze bij ons wilt brengen! 

Bij voorbaat dank voor uw begrip en medewerking!